Wanneer Windows 11 gaan gebruiken?

20-10-2022

Wij leggen je uit waarom je nog moet wachten met het gebruiken van Windows 11.

Waarom maken wij (nog) geen gebruik van Windows 11, en kun jij dit als klant nog niet gebruiken?

We snappen het, een cool stukje software met een naam als Windows 11. Dat wil je gebruiken, en wij ook. Maar toch hebben we dit nog niet actief gezet, we leggen je hier uit waarom.

De eerste versies

De eerste versies van een nieuw besturingssysteem zitten vaak nog vol met bugs, foutjes en ongemakken. Natuurlijk wordt een besturingssysteem door en door getest door specialisten. Maar ook deze kunnen key-features over het hoofd zien. Hierdoor kun je tegen kleine probleempjes aan lopen die vervelende gevolgen kunnen hebben.

Niet alle systemen kunnen mee

Ieder bedrijf maakt gebruik van speciale systemen, bijvoorbeeld teken -en boekhoudprogramma’s. De softwareleverancier van deze systemen moeten hun software vaak aanpassen naar de vereisten die een besturingssysteem stelt. Het aanpassen hiervan kost tijd en daarnaast wordt er eerst uitgebreid onderzoek gedaan. Omdat de eerste versies van een nieuw besturingssysteem te maken kunnen hebben met kleine bugs.

Niet geschikt voor elk werkstation

Op dit moment worden de meeste nieuwe apparaten geleverd met Windows 11. Echter kan de nieuwe Windows niet op alle (bestaande) apparaten worden geïnstalleerd omdat er een aantal vereisten zijn, en dat zijn de onderstaande specificaties:

  • Minimaal 4GB Ram geheugen;

  • Een harde schijf van minimaal 64 GB

  • TPM 2.0 ondersteuning

  • Minimaal een 1 GHz Dualcore 64 bits processor

  • Minimaal een 8e generatie of nieuwere generatie van een Intel Core Processor

Voldoet je device niet aan deze vereisten, dan kan het een optie zijn om te overwegen om het te gaan vervangen.

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen van Windows 11. Voor de uitrol van Windows 11 nemen onze experts contact met je op.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then