Internationale Dag van het Onderwijs

24-01-2024

De medewerkers van de toekomst zetten we graag in het zonnetje op de ‘Internationale Dag van het Onderwijs’. Benieuwd waarom Kim en Soufiane voor een ICT studie hebben gekozen en wat ze hebben geleerd bij Theiner ICT?

Kunnen jullie meer vertellen over de keuze voor een ICT studie?

Kim en Soufiane zijn het direct met elkaar eens: de keuze om een studie in de ICT te volgen is gebaseerd op hun interesse voor het vak. Kim verteld: “ICT wordt alleen maar groter en belangrijker door de jaren heen. Het is dus een hele leerzame studie. Het is een aanrader om deze studie te volgen en er over te leren, nu maar ook later in de toekomst .” Soufiane heeft ICT altijd leuk gevonden, als klein kind was hij al bezig met het uit elkaar halen van laptops en computers.

In welke functie lopen jullie stage?

Soufiane loopt stage in de functie Draadloos Breedband. “Ik onderzoek bijvoorbeeld wat de beperkingen van netwerken zijn, hoe deze aangepakt kunnen worden en welke technologieën erbij passen.”

Kim loopt stage bij Team Operationeel. “Ik help mee aan devices van klanten, om de basis installaties te configureren en het goede account te registreren.” Ze gaat ook regelmatig met Ronald of haar stagebegeleider Wilco mee naar klanten.

Waarom zitten jullie bij Theiner ICT op je plek?

De sfeer binnen het team van Theiner ICT is erg goed is. Kim voelde zich meteen welkom toen ze voor het eerst binnenstapte.

“Ik word goed begeleid door mijn stagebegeleider Jan, hij helpt met mijn vragen en geeft tips en feedback.” aldus Soufiane.

Kim vindt het het leerzaam om mee te gaan naar klantlocaties, waardoor elke dag er anders uitziet. Soufiane sluit zich daarbij aan. Hij vindt het fijn dat hij de kans krijgt om vrij aan zijn onderzoek te werken. En mee mag werken aan fantastische projecten zoals het opbouwen van Festyland. Hij had nooit verwacht om mee te werken aan de opbouw van een festival.

Hoe ziet een stagedag eruit?

Kim zegt meteen: “Mijn stagedagen zien er altijd anders uit! Sommige dagen ben ik bezig met basisinstallaties op laptops voor klanten. Soms mag ik mee naar een klant. Ik ben er alle dagen van 08.30 tot 17.30 uur, net als mijn collega’s”. Ze geeft aan dat ze op locatie bij een klant meestal meekijkt en daarvan leert. Maar hoe gaaf is het dat ze gegevens mocht overzetten van een oude VoIP-toestel naar het nieuwe toestel, en dit goed gegaan is.

Soufiane begint zijn dag om 08.30 uur met reflectie van het onderzoek van de vorige dag. Vervolgens gaat hij verder met het onderzoek. Hiervoor leest hij online artikelen, blogs, websites, interviews en rapporten. Tijdens zijn werkdagen op locatie bij festivals, kon hij zien hoe het netwerk werd aangelegd, en meedenken over eventuele verbeteringen. “Elke dinsdagmiddag is er vanuit school ook een Teams sessie met extra uitleg over onderzoeken en documenteren. Deze probeer ik zo vaak als kan te volgen.”

Wat vinden jullie het leukste aan de stage?

Het samenwerken en het meewerken met collega’s vinden Kim en Soufiane allebei leuk. Ze ervaren allebei dat collega’s behulpzaam zijn. Als er onduidelijkheden of vragen zijn, kunnen ze altijd bij hen terecht.

Hier voegt Soufiane aan toe dat hij het fijn vindt zich te kunnen verdiepen in Draadloos Breedband, iets waar hij tot op heden nog niets mee gedaan heeft. “Ik vind het ook heel leuk om bezig te zijn met hardware en het creëren van proefopstellingen”.

Voor Kim is het interessant om bij andere bedrijven binnen te kijken en deze die bedrijven ook leert kennen.

Wil jij ook stage lopen bij Theiner ICT?

Check de openstaande stage vacatures.

Ik ben enthousiast en wil meer weten!
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then