Slechte wifi op je werkplek? Theiner ICT weet raad.

07-09-2022

Tips voor betere wifi op jouw werkplek!

Er is natuurlijk niks vervelender dan een drukke dag hebben op de werkvloer en een wifi verbinding hebben welke niet goed functioneert. Dit is een veelvoorkomend probleem met meerdere factoren. Maar wat doe je eraan? Wij als Theiner ICT hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet om de wifi beleving een positievere ervaring te geven.

1. Heb voldoende accespoints

Met een zogeheten accespoint zorg je ervoor dat je jouw wifi verbinding versterkt binnen het bedrijf door een naadloze dekking. Door een soepele spreiding van jouw netwerk zorg je ervoor dat er binnen heel het pand een stabiele en betrouwbare verbinding is.

2. Laat het netwerk aanleggen door een professional

Een keuken installeren kun je zelf doen, maar zeg nou eerlijk niemand kan het zo mooi als de keukeninstallateur zelf. Het aanleggen van een netwerk is nagenoeg hetzelfde. Je kunt het zelf doen maar het is beter/ efficiënter om dit door een professional te laten doen. Iemand met verstand van zaken weet hoe een wifi netwerk in elkaar zit en kan dit ook instellen voor de beste werking.

3. Laat onderhoud uitvoeren

Onderhoud aan een wifi netwerk is misschien wel net zo belangrijk als de aanschaf zelf. Door een constant evoluerende markt met sleutel segmenten als beveiliging kan het zijn dat er wellicht wel een router is die zijn update gemist heeft. Dit kan cruciaal zijn op het gebied van veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van het wifi netwerk.

4. Gasten niet in bedrijfsnetwerk

Scheid het gastennetwerk af van het bedrijfsnetwerk. Zo kun je het wifi netwerk wat gebruikt wordt voor vlotte werkomstandigheden vrijhouden van onzuiverheden van buitenaf.

5. Vermeid gebruikt van powerline adapters

Sinds een tijd is het mogelijk om jouw wifi-accessoires te voeden via een zogeheten PoE (power over ethernet) verbinding. Dit is een geweldig stuk techniek wat ervoor zorgt dat je geen adapter nodig hebt om de wifi-accessoires van voeding te voorzien. Zo zit je niet te kijken met die onhandige kabels die in de buurt moeten zijn van een stopcontact.

Een goede optie om eens kritisch te kijken naar de functionaliteiten van het wifi netwerk is het uit laten voeren van een Spectrum Analyse. Hierdoor krijgen de specialisten van Theiner ICT een real time overzicht van jouw wifi netwerk.

Een passend advies krijg je gratis naar aanleiding van deze check.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then